Ponovo smo s vama. Livnica obojenih metala i sivog liva krenula je sa proizvodnjom. Tehnički opremljena, sposobnija je da zadovolji najstrožije kvalitete i spremna da odgovori vašim zahtjevima.

Privatno poduzeće Metalac Odžak osnovano je 01. 01. 1984. godine, među prvim privatnim poduzećima u Bosni i Hercegovini, a kao prva privatna livnica za proizvodnju odlivaka od sivog liva i obojenih metala.

Početak je bio vezan za proizvodnju pojedinačnih dijelova i male serije modela i odlivaka za tekstilne, obućarske i poljoprivredne mašine te kanalizacioni liv. Sa uposlenih 6 do 12 radnika, kapacitet poduzeća dostizao je 200 tona odlivaka od sivog liva i obojenih metala u godini, što je premašivalo produktivnost velikih i tehnički opremljenijih društvenih poduzeća.

 SAJAM MALE PRIVREDE CELJE 1985.

 SAJAM MALE PRIVREDE SKENDERIJA 1984.

Škart je bio smanjen na svega 2-4 % što je veoma mali procenat, poredeći ga sa do tada važećim standardima. Primanja uposlenih bila su za cca 50 % veća nego u društvenom sektoru. Novim investicionim programom uspjeli smo pokrenuti proizvodnju i putem ove web stranice nudimo vam dio proizvoda koje smo spremni izraditi u traženom roku i kvaliteti. Pored navedenih proizvoda možemo vam uraditi modele i odlivke prema dostavljenom crtežu ili uzorku. Cijene formiramo na osnovu složenosti, veličine serije i težine odlivka. Za sve detaljne informacije pogledajte pod link kontakt.

Tridesetgodišnje iskustvo u struci " oca ove firme  Hasiba Bijelića, garancija su buduće, nadamo se, dobre suradnje sa vama.

posljednja promjena 13/04/02